Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» των ΣΑΕΚ, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν, μπορούν να αναλάβουν υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Γνώσεις και δεξιότητες
  • Ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αξιοποίηση των τροφίμων
  • Υγιεινή των τροφίμων
  • Παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας
  • Οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας
  • Τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, κυνηγιών, ψαριών, θαλασσινών και χρήση κάθε τεμαχίου
  • Σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις
  • Παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων
  • Τέχνη της ζαχαροπλαστικής
  • Εφαρμογή αρχών κοστολόγησης
  • Ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας
Προοπτικές σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι και οι απόφοιτες της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» των ΣΑΕΚ, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν, μπορούν να εργαστούν σε Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, οποιασδήποτε μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο σπουδών τους.

Μαθήματα

  • ΓΑΛΛΙΚΑ
  • ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Ι
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ι
  • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
  • ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
  • ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΙ
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙΙ
  • ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ
  • ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ Ι
  • ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ – ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ
  • ΑΓΓΛΙΚΑ
  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ IV
  • ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΙΙ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Σχολές Ειδικότητας

Η ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) παρέχεται στις παρακάτω σχολές: