Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνίτης Επισιτισμού έχουν άρτια κατάρτιση ώστε να αποτελέσουν πολύτιμα στελέχη που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης. Μέσω της μαθητείας στη Σχολή εξειδικεύονται ώστε να χειρίζονται θέματα όπως η συνεργασία με όλα τα τμήματα της επιχείρησης που απασχολούνται, η επισήμανση και κατάλληλη αποθήκευση υλικών, η προετοιμασία χώρου και των σκευών για σερβίρισμα, η παρασκευή απλών πιάτων και ποτών, η συμμόρφωση με διατροφικές οδηγίες και τους κανόνες υγιεινής, η επιμέλεια του χώρου απασχόλησης, κ.ά.

Γνώσεις και δεξιότητες
  • Αποτελεσματική και υπεύθυνη εξυπηρέτηση πελατών
  • Βασικές αρχές, κανόνες και μέθοδοι προμήθειας εμπορευμάτων
  • Αξιοποίηση του είδους των γνώσεων για τα πεδία αξιοποίησης αυτών
  • Συμμετοχή στη σύνθεση, σύνταξη και παρουσίαση εδεσματολογίου
  • Διεκπεραίωση και επίλυση προβλημάτων
  • Τήρηση κανόνων Υγιεινής και ασφάλειας
  • Στοιχεία εστιατορικής τέχνης
  • Ορολογία και ονοματολογία κρασιών, ποτών, κ.λπ.
  • Στοιχεία γαστρονομίας
  • Εφαρμογή διαδικασιών καθαριότητας, συντήρησης και του εξοπλισμού και των εργαλείων της επισιτιστικής μονάδας
Προοπτικές σταδιοδρομίας

Το επάγγελμα Τεχνίτης Επισιτισμού έχει ευρεία ζήτηση στον κλάδο του επισιτισμού, της αναψυχής και της φιλοξενίας.

Οι απόφοιτοι και οι απόφοιτες της ειδικότητας μπορούν να εργαστούν σε ανεξάρτητες επισιτιστικές μονάδες ή επισιτιστικές μονάδες που αποτελούν τμήμα επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης.

Μαθήματα

  • ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (ΑΛΓΕΒΡΑ)
  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ)
  • ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (ΦΥΣΙΚΗ)
  • ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (ΧΗΜΕΙΑ)
  • ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΑ)
  • ΑΓΓΛΙΚΑ
  • ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • ΧΡΗΣΗ Η/ Υ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ HACCP
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ BAR (ΜΠΑΡ) – ΠΟΤΟΓΝΩΣΙΑ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ – ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ – ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ Η/Υ
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ (BANQUET) ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ (DECOUPAGE) – FLAMBAGE
  • ΑΝΑΜΙΞΕΙΣ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΤΩΝ ΣΤΟ BAR (ΜΠΑΡ) – ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΜΕ Η/Υ
  • ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  • ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ F+B MANAGEMENT
  • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σχολές Ειδικότητας

Η ειδικότητα Τεχνίτης Επισιτισμού παρέχεται στις παρακάτω σχολές: