Οι απόφοιτοι Τεχνίτες Μαγειρικής Τέχνης είναι άριστα καταρτισμένοι ώστε να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης. Μπορούν να χειρίζονται άρτια, θέματα όπως η εκτέλεση των σχετικών με το αντικείμενο εργασιών,  η συνεργασία με όλα τα τμήματα της επιχείρησης, η προετοιμασία υλικών για μαγειρική χρήση, η παρασκευή απλών πιάτων, η συμμόρφωση με διατροφικές οδηγίες και κανόνες υγιεινής, η επισήμανση και η κατάλληλη αποθήκευση υλικών, η εκτέλεση καθηκόντων κουζίνας που ενδεχομένως τους ανατίθενται, με άψογη απόδοση και παραγωγικότητα.

Γνώσεις και δεξιότητες
  • Αποτελεσματική και υπεύθυνη εξυπηρέτηση πελατών
  • Αξιοποίηση γνώσεων
  • Σύνθεση, σύνταξη και παρουσίαση εδεσματολογίου
  • Έλεγχος της ποιότητας των πρώτων υλών
  • Διεκπεραίωση και επίλυση προβλημάτων
  • Τήρηση κανόνων Υγιεινής και ασφάλειας
  • Εφαρμογή διαδικασιών καθαριότητας, συντήρησης και του εξοπλισμού και των εργαλείων της κουζίνας
Προοπτικές σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας δύναται να εργαστούν σε επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης, σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε εστιατόρια χώρων αναψυχής, σε επιχειρήσεις catering, κ.ά.

Μαθήματα

  • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Ι
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • ΑΝΑΤΟΜΙΑ – ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ
  • ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ
  • ΧΡΗΣΗ Η/Υ
  • ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΙI
  • ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ
  • ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ Η/Υ
  • ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ HACCP
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • ΑΛΓΕΒΡΑ
  • ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
  • ΦΥΣΙΚΗ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΗΜΕΙΑ
  • ΒΙΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΓΓΛΙΚΑ

Σχολές Ειδικότητας

Η ειδικότητα Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης παρέχεται στις παρακάτω σχολές: