Στην ειδικότητα “Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων” ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος υπάλληλος, υπεύθυνος για τη διαχείριση τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων.

Ειδικότερα, δραστηριοποιείται:

  • στη διαχείριση (παραγγελία, αποθήκευση, συντήρηση και διακίνηση) υλικών και ποτών των επισιτιστικών τµηµάτων και µονάδων,
  • στη διοίκηση δωµατίων, ορόφων, τροφίµων και ποτών, συνεδριακών χώρων, καθώς και τµηµάτων άθλησης και ψυχαγωγίας πελατών και
  • στην εφαρμογή επιχειρησιακών και διεθνών ηλεκτρονικών ξενοδοχειακών προγραµµάτων διαχείρισης και λειτουργίας όλων των τµηµάτων ενός ξενοδοχείου.
Γνώσεις και δεξιότητες

Με την ολοκλήρωση της μαθησιακής διαδικασίας οι πτυχιούχοι της ειδικότητας “Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων” θα είναι σε θέση να:

  • Οργανώνουν και  να λειτουργούν όλα τα τμήματα μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής επιχείρησης
  • Συμμετέχουν στην υποδοχή των πελατών στο ξενοδοχείο κατά την άφιξη και αναχώρησή τους
  • Καταχωρίζουν τα στοιχεία των πελατών στα κατάλληλα έντυπα του τμήματος υποδοχής
  • Ταξινομούν και  να αρχειοθετούν εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα
  • Διαχειρίζονται τη διαδικασία έκδοσης παραστατικών και προώθησης στο τμήμα Λογαριασμών Πελατών
  • Συμμετέχουν σε εξωτερικές εργασίες της ξενοδοχειακής επιχείρησης
  • Υιοθετούν την πολιτική προώθησης τουριστικών προϊόντων και περιοχών
  • Συμμετέχουν στην εξυπηρέτηση των πελατών στα επισιτιστικά τμήματα του ξενοδοχείου
Προοπτικές σταδιοδρομίας

Ο τίτλος σπουδών της ειδικότητας “Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων” προσφέρει δυνατότητα απασχόλησης σε:

  • Τουριστικά συγκροτήματα
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Επιβατικά πλοία
  • Κέντρα ψυχαγωγίας, οργανισμούς και υπηρεσίες σχετικές με τον τουρισμό, σε καζίνα,    στον Ε.Ο.Τ.
  • Κάμπινγκ
  • Κατασκηνώσεις
  • Τουριστικά Γραφεία
  • Ατομική Επιχείρηση

Μαθήματα

  • ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΥΓΙΕΙΝΗ
  • ΧΡΗΣΗ Η/Υ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΟΥ – ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗΣ
  • ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
  • ΑΓΓΛΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  • ΤΗΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ
  • ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ
  • ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΜΕ Η/Υ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΠΑΡ – ΠΟΤΑ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ