Δύο πρωτοετείς μαθητές της ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ στην Ξάνθη, διακρίθηκαν στον 3ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης (MCC 2025), που πραγματοποιήθηκε στις 1-3 Φεβρουαρίου 2025 στο MEC Παιανίας στο πλαίσιο της 11ης Έκθεσης Expotrof, αποσπώντας το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες «Εστιατορικό Γλυκό» και «Ριζότο», με πιάτα που είχαν στόχο να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα της Ξάνθης.
Συγχαρητήρια στον μαθητή Μουσταφά Γιουρούκ, που διακρίθηκε με αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία «Ριζότο» και στη μαθήτρια Άννα Κυριακίδου, που διακρίθηκε με χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Εστιατορικό Γλυκό».
Με περισσότερες από 20 διαγωνιστικές κατηγορίες, συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολεία και συμμετοχή από τουλάχιστον 10 χώρες, ο διαγωνισμός έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον τομέα της γαστρονομίας.