Βράβευση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοσμήματος

Μαθητές της ειδικότητας “Αργυροχρυσοχοΐας” από την ΕΠΑΣ Ωραιόκαστρου έλαβαν 1ο, 2ο βραβείο και 1η Τιμητική Διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, που είχε θέμα «Πολυμορφικότητα: Οι πολλαπλές χρήσεις ενός κοσμήματος».

Τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητευόμενοι της ΕΠΑΣ παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης  34ης KOSMIMA, στον εκθεσιακό χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο 2023.

Η δημιουργικότητα των μαθητών της Αργυροχρυσοχοΐας, επιβραβεύτηκε και από την Ιωάννα Λαλαούνη!

Η Μουσειολόγος και Ιστορικός Κοσμήματος κ. Λαλαούνη, που διατελεί Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μουσείου Κοσμήματος “Ηλία Λαλαούνη” επέλεξε και προσκάλεσε μαθητευόμενους της ΕΠΑΣ, ώστε τα κοσμήματα που δημιούργησαν να εκτεθούν στο μουσείο «Ηλία Λαλαούνη», το μοναδικό μουσείο σύγχρονου κοσμήματος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης «Ντύνοντας Ιστορίες της Ελληνικής Επανάστασης».

Το όραμα και η έμπνευση για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία κοσμημάτων των μαθητών Αργυροχρυσοχοΐας της ΕΠΑΣ Ωραιόκαστρου, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους και φυσικά της Διοίκησης της ΔΥΠΑ, τους ανοίγουν δρόμους για ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών και του ταλέντου τους!