ΕΠΑΣ Ξάνθης & Αλεξανδρούπολης στο Thinc Trace Incubator

Μαθητές από την ΕΠΑΣ-ΣΑΕΚ της Ξάνθης και την ΕΠΑΣ Αλεξανδρούπολης επιβραβεύτηκαν για την ιδέα τους “Blue AI”, η οποία εντάxθηκε στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Τί είναι ακριβώς η ιδέα “Blue AI” της ομάδας από τις δυο ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ;

Πρόκειται για μια καινοτόμα υπηρεσία που απευθύνεται σε επιχειρήσεις τροφίμων και τις βοηθάει να μετατρέψουν τα υποπροϊόντα τους πριν γίνουν απόβλητα (σκουπίδια) σε νέα προϊόντα μέσω ΑΙ.

Η ιδέα αξιολογήθηκε στις αρχές του Ιουλίου 2024 από τους κριτές της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) – Thinc Trace Incubator και με ποσοστό 80% επελέγει να συμπεριληφθεί στις 10 επιλεγμένες ομάδες της Θράκης που θα συμμετάσχουν σε εξαμηνιαίο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου, για την προώθηση των καινοτομιών στον επιχειρηματικό κόσμο και σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΔΠΘ στηρίζει νέες επιχειρηματικές ιδέες, παρέχοντας ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη, με στόχο μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης επιχειρηματικής κοινότητας, όπου οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να ανθίσουν και να εξελιχθούν σε δυναμικούς και ανταγωνιστικούς παίκτες της αγοράς.